Řezy

Verze pro tiskPDF verze
Autor: 

paní Adamová

Ve vymazaném a kokosem vysypaném pekáči /dortové formě/ upečeme základ z piškotového, ořechového nebo podobného těsta.
Po vychladnutí podle vlastní fantazie pokapeme rozředěným rumem, potřeme marmeládou nebo poklademe plátky kompotových broskví /v létě jahodami/, pak dáme piškoty, které navlhčíme silnou černou kávou s trochou rumu nebo jen rozředěným rumem. Na piškoty rozetřeme krém a necháme do druhého dne v lednici.

Krém: 2 pomazánková másla; 2 šlehačky na šlehání /tekuté/; asi 20 dkg pískového cukru. Vše společně ušleháme el. šlehačem, až vznikne tuhý krém.
Pozn.: pokud děláme v dortové formě, stačí poměr: 1 pomazánkové máslo, 1 šlehačka, 10 dkg cukru.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer